KP#1: KATASTROFLEDEN

LÅDA NR
1
LÅDA NR
2
LÅDA NR
3
LÅDA NR
4
LÅDA NR
5
LÅDA NR
6
LÅDA NR
7
LÅDA NR
8
 KATASTROFLEDEN 
LÅDA NR
9
LÅDA NR
11
LÅDA NR
10

Katastrofprojektet är ett tvärkonstnärligt samarbete mellan koreografer Camilla Reppen och Josefine Alfredsson, scenograf Kine Fagerheim och musiker Annika Wassén under danskollektivet Arkeolog 8. Tanken med projektet är att skapa en sorts dialogplattform för att utforska oron vi har inför framtida kriser och katastrofer. Det gör vi genom konstnärliga upplevelser i olika format och därför består Katastrofprojektet av ett antal delprojekt. 

 

Katastrofprojektet #1: Katastrofleden

Du kan tänka på Katastrofleden som en vandringsled, en utställning, en koreografi och / eller en upptäcktsfärd. Den sträcker sig från Bredäng till Järna inom Stockholms län och är öppen från mitten av juni till slutet av september 2019. 

 

Det tar tre dagar och två nätter att ta del av hela leden / utställningen. Då behöver du bära med dig tält för övernattning, sovsäck, underlag, matsäck, vatten och ombyte. Du kan också välja att upptäcka kortare delar av Katastrofleden. Det finns fyra etapper, två kortare och två längre. 

 

Det finns 11 lådor utplacerade längs leden. De är fulla av hemligheter, inspiration och uppdrag som kopplar till temat. Du som gör vandringen får möjlighet att upptäcka dem och interagera med leden på olika sätt, både genom detta digitala rum och ute i naturen. På så vis hjälper du också till att utveckla nästa del i Katastrofprojektet (läs mer längre ner om Katastrofprojektet #2, 3 osv). Lådorna hjälper dig att hitta vägen, men en karta finns också som hjälpmedel. Den hittar du här ovanför. Under vägen finns även ledmarkörer. Håll utkik efter katastrof-kvadrater. 

 

Katastrofleden avslutas och monteras ned med ett finissage i slutet på september 2019. Håll utkik här på hemsidan eller på Instagram @katastrofprojektet efter mer information om det evenemanget!

 

När Katastrofleden monteras ner kommer lådorna att bli bostäder till fåglar (fågelholkar). Allt annat material som varit en del av leden kommer att återanvändas i kommande delprojekt. 

Projektet har stöd av Stockholms läns landsting.

VERKAR NÅGOT SAKNAS I EN LÅDA? 

Berätta gärna vad som saknas genom att fylla i formuläret nedan. 

 

BRA ATT VETA 

Du gör vandringen på egen risk. Gör du hela leden kommer du färdas genom många olika miljöer, på både naturstigar, grus och asfalt. Vissa delar kan vara mer svårframkomliga än andra. Det är mycket viktigt att du tar med dig vatten (mer än du tror) och mat så du klarar dig. Vissa etapper har inte så stort utbud av butiker och restauranger som en kan vara van med i stan. 

ETAPP 1a: Bredäng - Alby, ca 13,40 km, tid ca 3,5 - 4 timmar, fyra stycken lådor. 

ETAPP 1b: Alby - Uttran / Tumba station, ca 9,17 km, ca 2,5 - 3 timmar, två stycken lådor. 

 

ETAPP 2: Uttran / Tumba station - Södertälje, ca 18,12 km, ca 7 timmar, en låda. 

 

ETAPP 3: Södertälje - Järna, ca 21 km, ca 9 timmar, fyra stycken lådor. 

PACKLISTA
ALLEMANS- RÄTTEN

Katastrofprojektet är en tvärkonstnärlig samarbetsprocess mellan Camilla Reppen och Josefine Alfredsson (koreografi, dans), Kine Fagerheim (scenografi) och Annika Wassén (musik) under danskollektivet Arkeolog 8. Tanken med projektet är att skapa en sorts dialogplattform för att utforska oron vi har inför framtida kriser och katastrofer. Det gör vi genom konstnärliga upplevelser i olika format och därför består Katastrofprojektet av ett antal delprojekt, som KP#1: Katastrofleden

Danskollektivet Arkeolog 8 skapar (dans)konstnärliga och pedagogiska projekt i olika format, så som dansföreställningar och workshops. 

Katastrofprojektet       Silent revolution      Consume energy and make noise       PUCK       Lucy      Snälla TV plz      1up

hello (at) arkeolog8.se